Utazás

Bemutatjuk az ország egyik legkülönlegesebb szórakozóhelyét

A debreceni Nagyerdőben, a fák közül magaslik ki a 104 éves Víztorony, az egyik legkülönlegesebb szórakozóhely Magyarországon.

Bemutatjuk az ország…!

Van ötleted, hogy mit mutassunk be legközelebb? Van történeted az ország legszebb falusi házáról? Nálatok van az ország legszebb lépcsője? Ismered az ország legfinomabb lángosának készítőjét? Bemutassuk? Írj nekünk!

Az Egyetemváros közvetlen szomszédságában elterülő debreceni Nagyerdőt a város tüdejeként szokták emlegetni. Az egykor összefüggő nyírségi erdők maradványának tartott erdőbirtok 1939-ben kapott természetvédelmi oltalmat. A 200-300 éves, tiszteletet parancsoló fák közül magaslik ki a terület egyik legszebb és legkülönlegesebb épülete, az 1912-ben felépített Víztorony, amely Fried és Adorján építőmesterek tervei alapján készült el.

Mászófal, fröccsterasz és víztorony

A 2014-ben végrehajtott rekonstrukció izgalmas változást hozott a torony és a debreceniek életében. Bár az épület megtartotta eredeti funkcióját (továbbra is a Debreceni Egyetem klinikáinak biztonsági vízbázisa), népszerű szórakozóhellyé és közösségi térré vált. A torony alsó részében kávézót és fröccsbárt alakítottak ki, különleges választékkal, utóbbihoz fröccsterasz tartozik, ahol a gyönyörű természeti környezetben nyugágyakon lehet ejtőzni. Ha egy szinttel feljebb sétálunk, ötpályás, 13 méter magas hobbi mászófalat találunk középen (szigorúan képzett személyzettel és védőfelszereléssel vehető igénybe!), valamint kényelmesen beszélgethetünk, és pihenhetünk a félig nyitott szinten, vagy továbbmehetünk a lépcsőn a 34 méter magasan elhelyezkedő kilátóba.

A fröccsterasz mellett kapott helyet a Víztorony-kert, ahol a szabadtéri színpadon koncertek zajlanak, az óriáskivetítő segítségével pedig rendszeressé vált a fantasztikus hangulatú közös szurkolás az izgalmasabb meccsek alatt (a belga-magyar mérkőzésről sokan kiszorultak a nagy érdeklődés miatt), amihez a finom falatokat egy grillterasz szolgáltatja.

Megnézem
Összes kép (1)

Nappal és éjjel is látványos

Azt gondolhatnánk, hogy az egyetemi színjátszó-találkozó, a lemezbörze, a filozófia szakest kiállításmegnyitóval, felolvasóesttel és monodrámával vagy éppen a jazz-koncertek elsősorban az egyetemistáknak szólnak, és a torony programkínálata is nekik kedvez. Azonban szó sincs erről! Valódi közösségi tér alakult itt ki, ahol a családokra is számítanak: sor került már családi napra, gyereknapra, rendszeresen tartanak kreatív foglalkozásokat és játékdélutánokat gyermekeknek, sőt várandósoknak és kismamáknak is kínáltak érdekes programokat.

A Nagyerdei Víztorony nappal is impozáns látvány, de éjszakai kivilágításával páratlan, a fény- és látványattrakció valóban lenyűgöző. Ahogy hirdetik: égig érő élmény!

Bemutatjuk az ország…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top