Utazás

Ilyen a vízminőség a legtöbb magyar szabad strandon

A helyzet amellett, hogy meglepő, igazán egységes is. Ami biztos, a fürdőhelyek vízminősége folyamatosan javul.

Hurrá, a szabad strandok többsége kiváló minősítést kapott! A magyarországi tavaknál és folyóknál lévő strandok csupán kevesebb mint öt százalékánál van gond a vízminőséggel. Az Országos Közegészségügyi Központ összesítése szerint az országos helyzetkép is alapvetően pozitív. Kiváló minősítésű a balatoni fürdőhelyek többsége, a Fertő tó és a hévízi tófürdő is. Szóval pancsolásra fel!

Ilyen a vízminőség a legtöbb magyar szabadstrandon

A 205 minősített strand több mint 96 százaléka kiváló vagy jó minősítést kapott. Csak hat lett tűrhető, ezek többségében tiszai strandok. Szerencsére mindössze egy hely kapott kifogásolt minősítést. A teljes listát itt találod.

A fürdővizek minősítését négy év bakteriológiai vizsgálati eredményei alapján határozzák meg: kiváló, jó, tűrhető és kifogásolt minősítést adnak. A szabad strandokon általában egy szezon alatt négyszer vizsgálódnak. A mintavétel mellett azt is megnézik, hogy a víz felületén van-e szennyeződés, vagy megfigyelhető-e intenzív hínárosodás.

Mindenesetre nagyon jó tudni, hogy nyugodtan fürdőzhetünk a hazai szabad strandokon…

Ilyen a vízminőség a legtöbb magyar szabadstrandon

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top