Utazás

Óriási felfordulás lesz nyáron a budapesti közlekedésben

Június közepétől két és fél hónapig csak gyalog vagy kerékpárral lehet majd áthaladni a Szabadság hídon, de más változásokra is számítani kell a közlekedésben.

A tortúra már most csütörtökön elkezdődik a budapesti közlekedésben, de legalább utána akadálymentesek lesznek a villamosmegállók. 2016. június 16-án kezdődik 55 dél-budai villamosmegálló akadálymentesítése és korszerűsítése. Augusztus 28-ig 35 dél-budai peront építenek át szélesebbre és magasabbra, ezért a Bartók Béla úton és a Fehérvári úton a Móricz Zsigmond körtértől kifelé nem közlekedhetnek a villamosok. Helyettük buszok járnak majd az Erzsébet híd és a Petőfi híd felé kerülve.

 A Szabadság hidat csak a gyalogosok és a  kerékpárosok használhatják, mert budai hídfőjénél a hídra kanyarodó vágányokat is átépítik, a Gellért tér és a Móricz Zsigmond tér közötti vágányszakasszal egyetemben. 

Óriási dugókra számíthatunk a nyáron Budapesten

Aki a villamosforgalomból kieső dél-budai területekre igyekszik, annak pótlóbuszra kell majd szállnia:

  • A Savoya Park felé a Móricz Zsigmond körtér M-ről induló 17-es jelzésű pótlóbusszal,
  • a Kamaraerdei Ifjúsági Park pedig ugyaninnen a 41-es jelzésű busszal érhető majd el.
  • 47-es jelzéssel indul busz a Deák Ferenc tér M és a Városház tér között – a Szabadság híd lezárása miatt – az Erzsébet hídon át,
  • 49-es jelzéssel Kelenföld vasútállomás M és a Deák Ferenc tér M között, szintén az Erzsébet hídon,
  • továbbá 48-as jelzéssel busz közlekedik a Deák Ferenc tér M és a Fővám tér M között.

A villamospótlás ideje alatt sűrűbben jár majd a villamosforgalom alól kieső szakaszok egy részét lefedő M4-es metró, továbbá több kapcsolódó buszjárat közlekedése is úgy módosul, hogy kedvezőbbek legyenek átszállási kapcsolataik a rövidített útvonalú villamosokra, illetve a pótlóbuszokra – olvasható a BKK honlapján.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top