Utazás

Galambok miatt háborúznak Szentendrén

Nem elég, hogy a vaddisznók is visszatérő problémát jelentenek a városban, galambok is nehezítik több család életét.

Tíz éve húzódik a vita több száz galambról Szentendrén. Egy panaszos azt állítja, a környezetükben öt galambász is él összesen 500 madárral. A törvény egy tenyésztőnek 100 galamb tartását engedi. A több száz madár szerinte 120 család életét keseríti meg: a tetőablakokat nem lehet kinyitni, a kimosott ruhát nem lehet kiteregetni, az esővizet nem tudják felfogni.

Gerendás Gábor, Szentendre jegyzője azt mondja, a panaszos valamennyi bejelentését kivizsgálták. A szakhatóságok minden alkalommal mindent rendben találtak a Híradó.hu információi szerint. Vizsgálódott a kormányhivatal és az ombudsman is. Azt állapították meg, hogy az önkormányzat mindent megtett. A jegyző azt mondja, legfeljebb 180 galamb van csak a környéken. Az önkormányzat azt is javasolta a panaszosnak, hogy birtokperben forduljon bírósághoz. A galamb kedvtelésből tartott állat, így az önkormányzat nem tilthatja meg a tartását.

Galambok miatt háborúznak Szentendrén

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top