nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Utazás
A “hegyek királyát” akarja meghódítani Klein Dávid

A “hegyek királyát” akarja meghódítani Klein Dávid

Klein Dávid újabb expedícióra készül, ezúttal azonban nem egyedül. A "hegyek királyaként" is emlegetett K2 csúcsra akar feljutni, azon még nem járt magyar hegymászó.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

A 8091 méter magas Annapurnát megmászó Klein Dávid máris egy újabb expedícióra készül. Suhajda Szilárd hegymászóval június 14-én indulnak útnak a 8611 méteres K2 csúcs megmászására. A Johnnie Walker K2 Expedíció keretében Szilárd és Dávid közös célja, hogy együtt vigyék fel a magyar zászlót Földünk második legmagasabb hegycsúcsára.

Klein Dávid május elsején ért fel a 8091 méteres Annapurna csúcsára
Klein Dávid május elsején ért fel a 8091 méteres Annapurna csúcsára

A hegymászók előzetes becslések alapján június 27-ig érik el az alaptárbort. A “hegyek királyaként” is emlegetett K2 csúcsán még nem járt magyar hegymászó.

vele tart jó barátja és mászótársa, Suhajda Szilárd
Ezúttal vele tart jó barátja és mászótársa, Suhajda Szilárd

A K2 a Föld második legmagasabb hegycsúcsa, Pakisztán és Kína határán, a Karakorum hegységben. A csúcs tengerszint feletti magassága 8611 méter.

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon