Utazás

A turisták azt hitték, egy delfint mentenek meg – valójában egy cápa volt

Kinek ne jutna eszébe, hogy egy bajba jutott delfin segítségére siessen? Na és egy cápának? A turisták valószínűleg nem segítettek volna olyan készségesen, ha tudják, hogy a félelmetes ragadozó van a kezük között!

A brit tengerparton, Cornwall gyönyörű partjainál a 49 éves Nicolas Andre éppen a feleségével sétálgatott, mikor a távolból kiszúrták, hogy egy másik pár egy bajba jutott delfint próbál visszahúzni a tengerbe. Legalábbis messziről delfinnek tűnt.

Andre és felesége közelebb mentek, hogy segítsenek a párnak: a férfi levette a pólóját és azt tekerte a delfin farka köré, hogy könnyebben be tudják húzni a vízbe. Ekkor vette észre, hogy valójában egy 3 és fél méteres cápával bajlódnak!

A turisták azt hitték, egy delfint mentenek meg - valójában egy cápa volt

De ekkor már nem fordultak vissza: úgy döntöttek, segítenek a félelmetes ragadozónak visszajutni a vízbe. Amint sikerült elég mélyre vonszolniuk a cápát a tengerben, az egyből tovább úszott.

A turisták azt hitték, egy delfint mentenek meg - valójában egy cápa volt

A férfi azt meséli, bár több helyen megsérült a mentés közben, a cápa nem tűnt agresszívnak vagy veszélyesnek. “Elképesztő volt ilyen közel lenni hozzá, a kezemben tartani egy ekkora állatot” – meséli.

 

Forrás: Mirror

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top