Utazás

Hétvégére berobban a nyár

Szerdán megszűnik a hidegfronti hatás, esőre, zivatarra alig kell már számítani. Május utolsó hétvégéje csodás nyári idővel, már-már kánikulai hőmérsékletekkel vár ránk, így végre strandolhatunk is.

Szerdán már az ország nagyobb területén süt ki a nap több órára, ugyanakkor a Dunától keletre inkább csak délután ismét megindul a gomolyfelhősödés, elsősorban tehát ezeken a területeken számíthatunk szórványosan záporra, zivatarra.

Az északi-északnyugati irányú szél többfelé élénk, erős lehet, zivatarok környezetében viharos lökések is előfordulhatnak. A megszűnő hidegfronti hatás mellett kora délutánra 21-25 fok közé melegszik a levegő hőmérséklete.

 

Csütörtökön időjárásunk már egyre inkább a nyarat idézi, a sok napsütés mellett egy-egy zápor, zivatar inkább már csak északon, északkeleten és az Alpokalján fordulhat elő. A többnyire mérsékelt északi-északnyugati szélben délutánra 23-28 fok közé emelkedik a levegő hőmérséklete.

Pénteken a napos idő mellett főként északon, északnyugaton alakulhat ki elszórtan zápor, esetleg zivatar. Erős szélre ugyanakkor már csak zivatar idején kell számítani. Az enyhe hajnalt követően napközben 25-29 fokos melegre készülhetünk.

Hétvégén nyáriasan meleg időben lesz részünk, vasárnap többfelé mérhetünk 30-31 fokot a délutáni órákban. A napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, melyekből főként a délutáni, kora esti órákban alakulhatnak ki elszórtan záporok, zivatarok. Igazi nyári strandolásra is alkalmas idő várható tehát május utolsó hétvégéjén.

(Időkép)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top