Utazás

30 fok, zivatar és jégeső – ez vár ránk

Többórás csodás napsütéssel indul a hét, igazi nyári időre számíthatunk hétfőn. Estétől ugyanakkor már zivatarok is előfordulhatnak, helyenként jelentős csapadék zúdulhat le rövid idő alatt.

Hétfőn egész napos zavartalan napsütés mellett a hőmérséklet higanyszála a legmelegebb órákban megközelítheti a 30 fokot. Estétől ugyanakkor jelentős változásra kell időjárásunkban számítani. A Dunántúlon erősen megnövekszik a felhőzet, a jelenlegi számítások szerint este 6 órától egyre több helyen indul meg a gomolyfelhősödés, amelyet követően elered az eső, helyenként felhőszakadás, zivatar kíséretében.

A zivatarok kelet felé haladnak, várhatóan éjfélre érik el a Duna vonalát és a fővárost. A déli szél napközben megélénkül, Sopron és a Fertő-tó környékén erős széllökések várhatók. Az Észak-Dunántúlon késő estére fordul északira a szél, zivatarok környékén átmenetileg viharossá fokozódik. A hőmérséklet hétfőn kora délután 26-30, késő este 16-22 fok között alakul.

A nyugati tájakon kialakuló viharok hatására a 60-80 km/órás viharos széllökésekre is számítani kell, felhőszakadás idején 20-35 mm eső hullhat le rövid idő alatt, sajnos könnyen előfordulhat, hogy jégeső kíséretében – írja a MET.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top