Utazás

Brutál nagy harcsát fogott egy kaposvári horgász – fotó

Még a Petörke-völgyi tó 17 fokos vizében is megfürdött az 50 éves kaposvári horgász, aki jócskán megküzdött, mire kihorgászta a 65 kilós, több mint 2 méteres óriásharcsát. Kaposvár környékén ez a gigaméretű hal az új rekord.

65 kiló 30 dekás, 206 centis harcsát fogott a bárdudvarnoki Petörke-völgyi tóban a kaposvári Radics Jenő. Az 50 éves férfi zsákmányával új tórekordot állított fel.

Radics Jenő szerint  erős bot, erős zsinór és erős orsó alapfeltétel az eredményes harcsázáshoz. A férfi a tópart közelében, a fűzfák alatt próbált szerencsét. Maga is alig hitte, épp csak bedobta a botot a tóba, percekkel később máris kapása volt. A 65 kilós halszörnyet kifogó horgász szerint az óriásharcsa nagyon keményen húzott, fárasztása hatalmas élményt jelentett. Ráadásul még a 17 fokos tóban is megfürdött, mert a horgászzsinór rátekeredett az egyik ágra, csak nagy üggyel-bajjal tudta onnan leszedni.

Radics Jenőnek nem ez az első hatalmas fogása, az elmúlt időszakban több nagy halat emelt ki, a Deseda tóból öt évvel ezelőtt például egy 52 kilós példányt.

A Petörke-völgyi tóból ugyanakkor még sosem fogtak ki ekkora halat. A korábbi rekordot egy másik sporthorgász 40 kilós harcsával tartotta. A környéken természetesen rendkívül gyorsan terjed a rekordfogás híre – tudta meg a Sonline.hu.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top