Utazás

Salzburg – az eredeti Mozart-golyók városa

Amikor Salzburg kerül szóba, mindenkinek Mozart a csodálatos zeneszerző, és a méltán híres róla elnevezett Mozartkugel jut eszébe. Pedig hát Salzburg nem csak ennyi, hiszen kulturális fellegvár is, ahol a természet és az építészet tökéletes harmóniában egymással. A városnak fenséges panorámát biztosító hegyek közé ágyazódva Salzburg pompásan illeszkedik a tájba.

Ha a városban járunk, természetesen vétek lenne kihagyni a salzburgi cukrász, Paul Fürst világhírű édességét. Ki ne ismerné a csodás pisztáciával turbózott marcipángolyókat, amelyet nugátkrém és csokibevonat ölel körbe? De azt kevesen tudják, hogy az eredetit csak és kizárólag Salzburgban gyártják, és csak ott kapható, szóval érdemes megkóstolni, milyen is az az igazi 1890-es recept.
De térjünk vissza egy kicsit a városra.

“Salzburg atmoszféráját szépség, játék és művészet hatja át” – mondta Max Reinhard, és igaza van. Hinnéd, hogy évente 4000 kulturális eseménynek ad otthont ez a város? Ugye hihetetlen?
A zenei programokban szereplő operák, hangversenysorozatok, fesztiválok és musicalek nagyszerűen illeszkednek a színházi, irodalmi és táncprodukciókhoz, a kiállításokhoz és a helyi hagyományokat, népszokásokat felelevenítő rendezvényekhez. Az egész város egyetlen hatalmas színpad: ha szereted a művészetet és a kultúrát, Salzburgban kitűnően fogod érezni magad.
Nem sok olyan hely létezik, ahol olyan csodálatos természeti kulissza határozza meg a város arculatát, mint Salzburgban.

Salzburg – az eredeti Mozart-golyók városa

A világhírű kulturális kínálat mellett rengeteg pihenést kínáló helyszín is található a zöldben. Ha ezeket össze is kapcsoljuk, az még vonzóbbá teszi Salzburg városát: jó példa erre a barokk, parkosított kertben található Mirabell-kastély vagy a Hellbrunni kastély, amelyek egyben a kikapcsolódás oázisai. A Hellbrunni kastély az idén éppen 400 éves, így tényleg érdemes ide ellátogatni.

Tudtad, hogy a kastély világhírű látványosságai, a különleges vízi játékok szinte változatlan formában tárulnak elénk, mint 400 éve? A bokrok és fák lombjai alatt rejtőzködő, vagy éppen a legváratlanabb pontokról előspriccelő vízsugarak, titokzatos, misztikus barlangok, víz mozgatta figurák és fura szökőkutak szórakoztatnak bennünket a kastély és a park minden szegletében.

A természet közelségét mi sem bizonyítja jobban, mint a Természet Háza. A csodás akvárium, terrárium, a különböző kiállítási termek, mind a természettel való harmóniáról árulkodnak.
Van még egy jó hír az aktív kikapcsolódás szerelmeseinek is. Tudtad, hogy Salzburg többször is elnyerte Ausztria legkerékpárbarátabb városa címét? Szóval lehet bringát vinni vagy bérelni, és felfedezni a rengeteg zöldet és a csodaszép reneszánsz várost.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top