Utazás

Komoly változások a Liszt Ferenc repülőtéren

Jelentős fejlesztéseket terveznek a Liszt Ferenc repülőtéren. Az egyre növekvő utasforgalom miatt elkerülhetetlen a terminálok bővítése. A tervek szerint új beszállókapukat, nagyobb fogadóteret alakítanának ki a közeli jövőben.

Az elmúlt években rendkívül dinamikusan növekedett a Liszt Ferenc repülőtér forgalma. 2013-ban 8,5 millióan fordultak meg a terminálokon, 2015-ben ez a szám 10 millió fölé emelkedett, minden korábbi rekord megdőlt. Mindez annak is köszönhető, hogy egyre több légitársaság indítja járatait Budapestről, így már közel 100 város közvetlenül, átszállás nélkül érhető el a magyar fővárosból. Ezen okok miatt elkerülhetetlen a repülőtér bővítése és megújítása.

A hotellel és új utasmóló építésével csaknem 10 ezer négyzetméterrel bővülhet a terminál utasforgalmi területe. A tervek szerint 27 új beszállókaput és 10 utashidat alakítanak ki, melyekkel a nagyobb törzsű gépeket is könnyebben ki tudnák szolgálni. A Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér üzemeltetője szerint a több mint 5 milliárd forintos beruházás legnagyobb nyertesei az utasok lesznek írja a Híradó.hu.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top