Utazás

Karintia és Burgenland – Csodás túraútvonal és érintetlen táj

Ha síelés, akkor biztosan Ausztria az első gondolatunk, hiszen szomszédaink csodás hegyei, havas lejtői és remek infrastruktúrájuk minden évben újra és újra odacsábítják hazánk téli sportokat kedvelő embereit. Nyári úti célként azonban csak mostanában kezdett egyre nagyobb népszerűségnek örvendeni ez a gyönyörű vidék.

A hűs kanyargó patakok a zöldellő dombok ölelésében, a különleges állatvilágot éltető tavak, a napsütötte rétek, a nyugalom, a természettel való harmónia, egyre többünk számára jelent tökéletes alternatívát a nyüzsgő tengerpartokkal szemben.

Karintia és Burgenland – Csodás túraútvonal és érintetlen táj

Nem is hinnéd, hogy máshogyan is el lehet jutni a hűs adriai habokig.

Tudtad, hogy Ausztria legmagasabb hegyétől az Adria lágy hullámaihoz saját erődből is eljuthatsz? Természetesen nem a teljes távolságot (750 km) kell gyalogosan megtenned: az Alpok–Adria túraútvonal 43, egyenként is izgalmas szakaszra van osztva, amelyek közül talán a Karintia, Szlovénia és Friuli–Venezia Giulia tartomány közötti természeti táj a leglátványosabb. Az örök jég és hó birodalmából (Großglockner) morajló folyók, napfényben csillogó tavak, impozáns szurdokok és virágzó alpesi rétek mellett vezet az út.

A távolsági túrák közül az Alpok–Adria útvonal garantáltan összekapcsolja a gyaloglás örömét a természet szépségeivel, valamint a kulináris élvezetekkel – hiszen tudjuk, hogy a karintiaiak remek vendéglátók, és maguk sem vetik meg a gasztronómiai élvezeteket. Apropó, élvezetek: ez a túra a kényelmesen teljesíthető erőpróbák közé tartozik, mert az út nagy része nem az alpesi részeken vezet, és túlságosan nagy szintkülönbségeket sem kell leküzdeni. Ráadásul lehetőség van arra is, hogy a csomagunkat az aznap elérendő célállomásra szállíttassuk. Az otthonról cipelt belső terheket pedig már az első lépések után magunk mögött hagyjuk!

Karintia és Burgenland – Csodás túraútvonal és érintetlen táj

Inkább a végtelen messzeség vonz? Burgenland hatalmas tava mellett ezt is megtalálhatod. A Fertő tó – sztyepptó igazi egzotikumnak számít az európai tavak között. A sajátos klimatikus adottságoknak köszönhetően áprilistól jelentősen megnő a napsütéses órák száma, a fürdőszezonban pedig gyorsan megtelnek a Fertő tó partján található strandok és fürdők.
A tó végtelennek tűnő vízfelülete, az idilli pincesorok és szőlőskertek, valamint az egyedülálló természeti környezet garantáltan magával ragadja a kicsiket és nagyokat egyaránt. A Fertő tó partján, a tavat körbeölelő nádas mentén és az idilli szőlőskertek között kanyargó útvonalak ideális feltételeket kínálnak a túrázáshoz, sétához és a kerékpározáshoz egyaránt.

Karintia és Burgenland – Csodás túraútvonal és érintetlen táj

Téged inkább a természet csendje vonz, ahol a tekinteted a messzi horizontra szegezve a határtalanság érzése ragadjon magával. Ahol több mint 300 madárfaj fészkel és költ a tavat körülvevő nádasokban, a büszke sastól a csilpcsalpfüzikéig rengeteg fajta madár számára nyújt otthont az eldugott nádas, a szikes tavak, és a végtelen vízfelület.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top