Utazás

Változik a vasúti menetrend – figyelj, ha a Balaton környékén utazol!

Változik a menetrend a Székesfehérvárt érintő vasútvonalakon. Május 11-én éjféltől 13-án 11 óráig az átmeneti lezárás a dél-balatoni vonal korszerűsítése miatt sok vonatot érint.

Gárdony és Székesfehérvár között pótlóbuszra kell szállni, a dél-balatoni vonal átépítése miatt a 30-as vonal gyors-, sebes- és InterCity szerelvényei helyett is autóbuszok közlekednek Gárdony és Balatonszemes között. Csak Gárdonyig járnak a Kőbánya-Kispest, illetve Budapest-Déli pályaudvar–Székesfehérvár között közlekedő vonatok. Gárdony–Székesfehérvár között az utasokat vonatpótló autóbuszok szállítják

Csak Budapest–Gárdony, illetve Balatonszemes–Nagykanizsa között járnak a Budapest–Székesfehérvár–Nagykanizsa vonalon közlekedő gyors- és személyvonatok. A dél-balatoni vonalon minden InterCity, gyors- és sebesvonat helyett vonatpótló gyors buszok viszik az utasokat a Gárdony–Balatonszemes, illetve a Székesfehérvár–Balatonszemes szakaszokon. A gyorsított buszjáratok az autópályán haladnak, de Siófokot nem érintik. Az oda utazókat Székesfehérvárról személyvonatok szállítják.

Minden gyors- és személyvonat csak Budapest–Gárdony, illetve Székesfehérvár–Szombathely között közlekedik. A Budapest–Székesfehérvár–Szombathely-vonalon Gárdony és Székesfehérvár között vonatpótló buszokkal lehet utazni. A gyorsvonatok az eredeti menetrendhez képest Budapest–Gárdony között 30 perccel korábban, Gárdony–Budapest között pedig 30 perccel később közlekednek.

Ugyancsak módosított menetrend érvényes a Budapest–Tapolca vonalon. Az észak-balatoni vonal gyorsvonatai Pusztaszabolcs felé kerülnek, a személyvonatok Székesfehérvárig, illetve onnan közlekednek. Az új menetrendek a MÁV-csoport honlapján érhetők el. A MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálán is tájékozódhatnak az utasok a 06 40 49 49 49-es telefonszámon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top