Utazás

Berlinben befellegzett az Airbnb-seknek

Az Airbnb-szigorítások nyomán a berlini városvezetés arra számít, hogy már hónapokon belül ezer olyan lakás jelenik majd meg a bérlakáspiacon, amit eddig turistáknak adtak ki.

Május elsejétől hatályos a törvény, ami az estek többségében gyakorlatilag ellehetetleníti az Airbnb működését a német fővárosban. Ráadásul a szabály mellé erős ösztönzőt is raktak, hogy senkinek ne legyen kedve szabályt szegni, akár 100 ezer eurós büntetést is kaphat, akit vétségen kapnak – írja a 444.hu.

A nagyon erős szigorítás mögött az óriási albérlethiány áll: Berlinben nehéz lakást találni, az Airbnb és a hasonló közösségi szálláscsináló oldalak terjedésével pedig az albérletpiac még jobban összeszűkült.

Berlinben betiltották az AirBnb-t

A szigorítás után persze azért maradnak még legális lehetőségek: szobát kiadni továbbra is lehet, ha a kiadandó terület nagysága nem haladja meg a lakás összméretének 50 százalékát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top