Utazás

Óbudán még fizetnek is azért, ha biciklivel jársz dolgozni

Óbuda polgármesteri hivatalának dolgozói még pénzt is kapnak, csak biciklivel járjanak munkába. Havi 8 ezer forinttal ösztönzik az egészségesebb életmódra a munkavállalókat. Többen még akkor is tekernek, ha épp esik vagy fúj.

A különleges kezdeményezésről beszámoló Kerékagy blog szerint az önkormányzati dolgozók között többen 10 kilométernél messzebbről járnak be, és akkor sem ülnek autóba vagy használják a tömegközlekedést, ha épp ha esik vagy fúj.

Az önkormányzat 2009-ben már húsz kerékpárt vásárolt a dolgozóknak, az igényeket látva a polgármester újabb harminc bicikli beszerzésére adott megbízást: tízdarabos hivatali kerékpárflottával máris rendelkezik Óbuda, tíz biciklit a békásmegyeri védőnői szolgálat használhat, míg a másik tízet az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ munkatársai kapták meg.

A hivatali dolgozók havonta akár 8 ezer forintnyi Erzsébet-utalványt is kaphatnak, függően attól, milyen gyakran használják kerékpárjukat a munkába járásra. Évente két alkalommal ingyenes kerékpár-szervizelés is jár bicikliző dolgozóknak – írja a 24.hu.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top