Utazás

Luxus a természet lágy ölén, avagy mi fán terem a prémium kempingezés

Újra elérkezett a nyaralás ideje, és újra jön a dilemma, hogy hova, mennyiért, mennyi időre. Természet, napsütés, tengerpart, betonmentes környezet, jó ár-érték arány, nyugalom. Ezek a szavak szerepelnek a képzeletbeli listán, amikor az igényeket vesszük sorra. Ezt el tudjuk mondani egy szóval is: Glamping!
Luxus a természet lágy ölén, avagy mi fán terem a prémium kempingezés

A glamorous és a camping szó kombinációja adja ki a glamping szót, ami nyersfordításban “varázslatos kemping”-et jelent. Ezek olyan kempingek, amelyek a prémium sátrak és mobilházak mellett a változatos szolgáltatásokkal és a luxuskörülményekkel kívánják tovább emelni a nyaralás élményét.

A glampingezés már nem új keletű fogalom, évről évre egyre többen választják a nyaralásnak ezt a formáját. A hollywoodi hírességek annyira kedvelik, hogy nemcsak kikapcsolódni járnak ezekbe a prémium kempingekbe, hanem még az esküvőjüket is ott tartják. Említhetjük Mila Kunist és Ashton Kutchert, Guy Ritchie-t és Jacqui Ainsley-t vagy akár Camila Alvest és Matthew McConaughey-t is, akik mind ilyen kempingekben mondták ki a “boldogító igen”-t. Ha megnézzük a Vacansoleil kínálatában elérhető Serengeti sátrat, amire a sátor jelző csak nagyon tágan értelmezve használható, akkor meg is értjük, miért szeretik a sztárok is a nyaralás ilyen formáját.

A Serengeti “sátrak” Olaszország és Franciaország tengerpartjait díszítik, ahol a csodálatos kilátás alapfelszereltség. A sátor jelző tényleg csak idézőjelesen használható rájuk, mert masszív fából készült kül- és beltéri bútorokkal vannak felszerelve és akár 6 fő elszállásolására is alkalmasak. És a lényegről még nem is beszéltünk. Saját fürdőszobával és konyhával van felszerelve, amit azért nehezen tudnánk elképzelni, amikor azt mondjuk elmegyünk sátorozni.

Luxus a természet lágy ölén, avagy mi fán terem a prémium kempingezés

A prémium kempingezés nem áll meg a luxusfelszereltségű sátraknál, hanem még a trendi, modern kialakítású mobilházak is ebbe a kategóriába tartoznak. Teljesen felszerelt konyha, fürdőszoba, étkező és terasz teszi teljesen otthonossá ezeket.

A glampingezés igazi különlegessége azonban abban rejlik, hogy akár kimozdulunk a kemping területéről, akár nem, biztosan megtaláljuk a kikapcsolódás számunkra ideális változatát. Medencék, minigolf, foci, röplabda, bár, étterem, kirándulás, biciklitúrák és egyéb szervezett programok, hogy csak párat említsünk a lehetőségek közül.

Nézzétek meg a Vacansoleil oldalán elérhető kempingeket, biztosra vehetitek, hogy megtaláljátok az idei nyaralásotok helyszínét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top