Utazás

Szenes Ivánról és Papp Laciról nevezhetnek el közterületeket Budapesten

Szenes Iván, Dugovics Titusz és Papp László nevét is megkaphatja egy-egy budapesti utca vagy tér, ha a fővárosi közgyűlés megszavazza.

Közterület-átnevezési beadványokat tárgyal a fővárosi közgyűlés szerdán. A főváros weboldalán közzétett előterjesztésből – melyre a 444 hívta fel a figyelmet – kiderül többek között, hogy Szenes Ivánról neveznék el egykori lakóhelye, a VIII. kerületi Rezső tér egy részét, míg Papp László nevét egy újonnan kialakított, még névtelen XIII. kerületi közterület viselné.

A XV. kerületben Turay Ida színésznőről, Bolla Árpád esperesről és Pentelényi János mérnökről is elneveznének egy-egy közterületet. Emellett szintén a XV. kerületben Újmajor utca, Dunakeszi út, Raktárház és Erőkar utca, valamint Újpalota liget is lesz, ha a fővárosi közgyűlés rábólint.

Az óbudai Tél utcában élők pedig egyszer csak azon vehetik észre magukat, hogy már a Goldberger Leó utcában laknak.

Bár megoszlanak a vélemények arról, hogy Dugovics Titusz egyáltalán létezett-e, ám a III. kerületben róla is elnevezhetnek egy jelenleg még névtelen közterületet.

Örülhetnek azok is, akik hiányolták a fővárosból a Szerecsendió utcát, ugyanis szintén a III. kerületben hamarosan lehet egy.

Mivel tavaly Ankarában elneveztek egy utcát Budapestről, ezért az udvariasság úgy diktálja, hogy a magyar fővárosban is illik elnevezni egyet Ankaráról. Erre a Gül Baba türbéje és más, török idők emlékét őrző terület közelében található, ma még névtelen szerpentint látják a legalkalmasabbnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top