Utazás

A Balaton déli partján épül a világ legnagyobb aquaparkja

Az északi helyett a Balaton déli partján épülhet meg a világ legnagyobb akvaparkja. A projekt iránt már egy nagy szállodalánc is komolyan érdeklődik.

Az északi parton lévő Almádi és Balatonfűzfő közötti terület helyett valószínűleg a Balaton déli partján nyílhat meg a világ legnagyobb aquaparkja. “Két déli parti, a mostaninál sokkal vonzóbb fogadókészséget mutató település is bejelentkezett nálam” – mondta a hvg.hu-nak Gulyás Péter, az Aqua Regnum Hungary gigantikus vízi élménypark projektgazdája.

Az is a déli parti települések esélyeit növeli, hogy mindkettő az M7-es autópálya kihajtójának közvetlen közelében van. Ráadásul az ötletgazdánál bejelentkezett egy nagy szállodalánc is, ami csak arra vár, hogy eldőljön, hol lenne végül a komplexum. Ennek közvetlen közelébe ugyanis olyan szállodákat építenének, amelyek bírnák kapacitással a tervezett irdatlan látogatótömeget.

Mégsem Almádiban épül a világ legnagyobb akvaparkja

A lehetséges befektetőkkel folytatott tárgyalások alapján 98 százalékra lehet venni, hogy megvalósul a beruházás – bizakodik Gulyás. A teraprojekt nemcsak az ország, de a kontinens turizmusát is megmozgatná, turisztikai szakemberek úgy vélik, hogy “egy ilyenre Európának is szüksége van”. Sőt vélhetően az interkontinentális idegenforgalomra is hatással lenne, egy ilyenért átjönnének Amerikából is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top