Utazás

Nagyot kaszált a légitársaság a bikinis stewardessekkel

Bár a hatóság nem nézte jó szemmel, és rengeteg kritikát is kapott a légitársaság, ahol bikiniben dolgoznak a stewardessek, az ötlet nagyon is bevált.

A vietnami VietJet légitársaság 2012 óta fokozatosan vezette be, hogy bizonyos – főleg tengerparti üdülőhelyekre tartó – járatain bikiniben dolgoznak a stewardessek, sőt, még extra műsort is adnak az utasoknak.

A légitársaságot sokan vádolták szexizmussal, ráadásul a Vietnami Polgári Repülési Igazgatóság is megbírságolta őket a fedélzeti show miatt. A műsor végül mégis maradhatott, mivel a stewardessek csak azután adják elő, hogy a gép elérte a biztonságos repülési magasságot.

Nagyon kaszált a légitársaság a bikinis stewardessekkel

Az ötletgazda, Nguyen Thi Phuong Thao üzletasszony, a légitársaság vezérigazgatója  szerint a bikinis járatok célja, hogy szembeszálljon az ország konzervatív kultúrájával, kifejezve, hogy mindenki azt viselhet, amiben csak jól érzi magát.

Az ötlet üzleti szempontból is nagyon bevált, VietJet bevételei ugyanis idén már meghaladják a vietnámi nemzeti légitársaság bevételeit. Ennek köszönhetően pedig Nguyen Thi Phuong Thao hamarosan Vietnám első női milliárdosa lesz.

Forrás: Oddity Central

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top