Utazás

Lezárják Ferihegy egyik kifutópályáját

Három hétre teljesen lezárják a budapesti Liszt Ferenc Repülőtér 2-es futópályáját. Várhatóan április 29-én nyitják meg újra.

Csütörtök reggel 7 órától kezdve valamennyi repülőgép a Budapest Airport 1-es futópályáján száll le és fel nagyjából három héten keresztül. A 2-es futópálya lezárására azért van szükség, mert  egy vadonatúj műszeres leszállító berendezést, egy ILS-t telepítenek a pálya Vecsés felé eső végéhez. Ez a landoló repülőgépek személyzetét segíti éjszaka és rossz látási viszonyok között hogy még pontosabban és biztonságosabban érhessenek földet – írja vg.hu.

 A lezárás várhatóan április 29-én 14 óráig tart. Ez idő alatt több fontos karbantartási munkát is elvégeznek majd a repülőtér futópályájának környékén. Például a burkolati javításokat, a fénytechnikai karbantartást és a lámpacseréket, valamint megelőzésképpen gyomirtást is végeznek a 3,7 kilométer hosszú futópálya környezetében. Sőt még az ürgéket is befogják, hogy máshova telepítsék őket. Hogy miért van erre szükség? Mert az ürgék a nagytestű ragadozó madarak kedvenc táplálékát képezik, tehát a potenciális repülő-madár ütközések elkerülése érdekében kell őket eltávolítani a futópályák környékéről.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top