Utazás

Áprilistól vehetünk helyjegyet a vonaton

Holnaptól a vonaton is lehet pénztári áron helyjegyet venni. Ha az indulási állomáson nincs erre lehetőség, akkor pótdíjat sem számol fel a MÁV.

A MÁV fejlesztése régen esedékes: helyjegy a világ fejlettebb országaiban régen kapható a vonatokon is. Ha olyan állomáson felejtünk el helyjegyet venni, ahol van pénztár vagy jegykiadó automata, akkor ugyanúgy pótdíjat kell fizetni érte. 

Áprilistól vehetünk helyjegyet a vonaton

Ürömöt jelent az ürömben, hogy az új rendszer véletlenszerűen adja ki a jegyeket. Emiatt aztán több együtt utazó esetén nem biztos, hogy mindenki egymás mellett ülhet majd – bár az is igaz, hogy vonaton ismerkedni klasszikus időtöltés. Azért reméljük, hogy a három és fél milliárd forintért beüzemelt informatikai rendszer idővel az utas által megjelölt helyre is képes lesz jegyet adni. A MÁV – szóvivője szerint – mindenesetre dolgozik az ügyön. További hír, hogy ezentúl megszűnnek a szakaszhatárolt jegyárak, mindenki pontosan annyiért fizet majd, amennyit utazott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top