Utazás

Eladó ez a városka, akarod?

8 millió dollárt, vagyis 2,2 milliárd forintot kér idős tulajdonosa a Las Vegastól 112 kilométerre található Cal-Nev-Ari nevű nevadai városkáért az Egyesült Államokban.

Nancy Kidwell és férje, a néhai Slim 1965-ben alapították meg Cal-Nev-Arit, amikor az még csupán üresen álló telek volt az országút mellett. A város ma nagyjából 350 embernek ad otthont, ugyanakkor az időközben kétszer is megözvegyült Nancy már nem tudja fenntartani a települést.

Az asszony először hat éve, 2010-ben próbálta eladni a mindössze két négyzetkilométeren fekvő ingatlant, ám akkor nem akadt vevő a 17 millió dollárért kínált területre. A 78 éves nő ma már nyolcmillió dollárért kínálja városkát, ahol kaszinó, vendéglő, vegyesbolt is várja a lakosokat, és egy tízszobás hotel is épült. A pici település lakókocsiparkkal és repülőgép-felszállóhellyel is rendelkezik.

Nem eladók a városkában a lakók magántulajdonú otthonai, az apró közösségi központ és az önkéntes tűzoltóság.

A területet árusító ingatlanügynök szerint a birtok legnagyobb értéke a földterületben rejlik. A városban ugyan nincsenek rendes utak, de találhatók mély kutak, csatornarendszer és közművállalat is. Állítólag máris akadnak komoly érdeklődők, akik nyugdíjasotthont, motorkerékpárparkot, üdülővendégeket is befogadó farmot, céllövőpályát hoznának létre Cal-Nev-Ari területén.

8 millió dollárért eladó a nevadai városka

Fotó: Facebook

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top