Utazás

Kutyákat tanítanak repülőgépet vezetni egy tévéműsorban

Egy éve zajlanak az előkészületei annak a brit valóságshow-nak, melyben kutyákat próbálnak megtanítani repülőgépet vezetni.

Több mint százezer menhelyi kutya közül választották ki azt a tizenkettőt, melyek egy új brit valóságshow főszereplői lesznek. 

A kiválasztott kutyák már túl vannak egy 10 hetes kiképzésen, mely során szakemberek foglalkoztak velük, és különféle teszteken értékelték többek között a memóriájukat, a gondolkodásukat és a kommunikációjukat.

Kutyának tanítanak meg repülőgépet vezetni egy tévéműsorban

A tréning során kiválasztották a legjobb képességű kutyákat, melyeket megpróbálnak megtanítani repülőgépet vezetni. Ez a kiképzés adja majd a valóságshow gerincét. A legjobban teljesítő kutya pedig az utolsó epizódban valóban pilóta lesz: vezethet majd egy egymotoros repülőgépet.

Az ötletet persze sokan kritizálják is, többek között  Stanley Coren kutyapszichológus professzor is, aki szerint egy kutyától azt várni, hogy repülőt vezessen, olyan, mintha egy hároméves gyerektől várnánk ugyanezt.

Forrás: Oddity Central

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top