Utazás

Elképesztő átverés a Facebookon

Bármit elhitethetsz magadról a közösségi oldalon. Íme, a bizonyíték!

A holland Zilla van der Born egy egyetemi projekt keretében végzett érdekes kísérletet a Facebookon. A családjával és a legközelebbi barátaival is elhitette, hogy 5 hetes álomnyaraláson van Délkelet-Ázsiában, miközben egész végig Amszterdamban volt.

Bármit elhitethetsz magadról a Facebookon

A szülei kivitték a reptérre, elbúcsúzott tőlük, ezután kezdődött a móka. Vonattal visszament a saját lakásába, és 42 napon át olyan üzeneteket, manipulált képeket posztolt magáról, melyek alapján mindenki azt hitte, hogy Thaiföldet, Laoszt, Kambodzsát járja.

Bármit elhitethetsz magadról a Facebookon

Ehhez képest például a búvárkodós fotóját egy úszómedencében készítette, a buddhista szerzetessel egy amszterdami templomban készített közös képet, az egzotikus ázsiai ételeket egy helyi étteremből rendelte, de fotózkodott például az állatkert lepkeházában is.

A fiatal nő egy thaiföldinek látszó hotelszobát is felépített a lakásában, melyhez javarészt karácsonyi dekorációkat használt. Innen hívta fel a családtagjait Skype-on, de gyakran küldött nekik üzeneteket is az éjszakai közepén, hogy fenntartsa az illúziót. 

Bármit elhitethetsz magadról a Facebookon

A terv tökéletesen működött, a párján kívül, aki kezdettől fogva be volt avatva a dologba, senki sem jött rá, hogy a lány ki sem tette a lábát Amszterdamból. Zilla végül persze mindenkit beavatott abba, hogy az egész utazás átverés volt, a reakcióikat pedig videóra vette:

Sjezus zeg, Zilla – de onthulling/reacties from Zilla van den Born on Vimeo.

 Forrás: Oddity Central

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top