nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Utazás
Rekordszámú turista érkezett Magyarországra

Rekordszámú turista érkezett Magyarországra

Több rekordot is megdöntött a magyarországi turizmus. Az ország valamennyi régiójában nőtt a vendégek és a vendégéjszakák száma.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Rekordévet zárt a turizmus 2015-ben – jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter budapesti sajtótájékoztatóján, a Központi Statisztikai Hivatal adatait ismertetve.

  • A vendégek száma jelentősen, 10 millió 350 ezerre nőtt, soha nem volt még ennyi látogató Magyarországon.
  • A vendégéjszakák száma 25,7 millióra emelkedett, így a turizmus szálláshelyei rekordbevételt, 368 milliárd forintot értek el tavaly.
  • A turizmus részaránya a bruttó hazai termékben (GDP) már meghaladja a 9 százalékot, ez az arány néhány évvel ezelőtt még csak 7 százalék volt.

A miniszter szerint a következő években Magyarország turizmusának növekedése tartós maradhat.

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon