Utazás

“Beleszerettem Izlandba, de a kapcsolatunk bonyolult” – csodás képek a tűz és jég birodalmáról

2 hetet töltött el egy fotós Izlandon, aki több ezer csodásnál csodásabb képeket készített utazása során. A férfi arról is beszámolt, hogy milyen dolgokat tapasztalt meg a fotózás során.

2015 júniusában járt Izlandon Jakub Połomski, aki már régóta fényképez különleges tájakat. A fotósnak régóta a bakancslistáján szerepelt Izland, ám néhány dologra még ő sem volt felkészülve az útja során. Izlandon kiszámíthatatlan és szélsőséges az időjárás, amíg ott járt, folyamatosan dacolt a széllel és az esős idővel, hiába volt június, mégis hideg volt. Jakub elmondása alapján azonban az esőfelhők mögött néha a legváratlanabb helyzetben süt ki a nap, és ez csodás képeket eredményez.

A fotós azt tanácsolja, hogy aki tud, izlandi útja során béreljen olyan autót, amiben tud aludni, mert a sátrazás a folyton változó terepen (árvizek, dagály, aszály, viharok) elég nehézkes.

A fényképezést sokszor meggátolták a szúnyogok, néhány helyen és időszakban úgy rajzanak, hogy zavarják a fotózást. Ráadásul néhány helyen előfordulhat, hogy erős kénszag terjeng  a levegőben, és ilyenkor nem tanácsos ott sokáig tartózkodni.

A fotózás szempontjából Izland a legjobb választás, mert rengeteg óceán, tengerpart, fjord, hegy, gleccser, vízesés, folyó, tó, vulkán, termálforrás, és lávamező van, és bár ezek helyét jobb, ha ismerjük, de barangolás közben is bármikor bele lehet futni egybe. Jakub így emlékezett vissza erre a két hétre: Izland az a hely, amiben azonnal beleszerettem, miután megérkeztem, de a kapcsolatunk bonyolult, hiszen mindennap extrém kihívások elé állított a természet. De utazásom során rengeteg különleges fotót tudtam készíteni, így bármikor visszamennék.

Még több csodás természetkép Izlandról és más helyekről NLCafén:

forrás: Boredpanda

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top