Utazás

Az országban elsőként elektromos bringarendszer indult Kaposváron

Új, környezetkímélő és praktikus közlekedési eszközökkel gazdagodott Kaposvár: az országban elsőként elektromos kerékpárokat és rollereket lehet bérelni a város négy pontján kihelyezett dokkolókból.

Elstartolt a kaposvári közbiciklirendszer, a neve Kaposvári Tekergő lett. Jelenleg négy állomáson  hármat a belvárosban, egyet pedig a Kaposvár melletti Deseda-tónál építettek ki összesen 34 biciklit és 6 rollert lehet bérbe venni az év minden napján, a kártyával az első félóra ingyenes.

Bicajok mellett rolllerek is

Ez a tömegközlekedési rendszer jól illeszkedik az önkormányzat “zöldváros” koncepciójába, a belvárosban már kialakított és a tervek szerint további útvonalakkal bővülő kerékpárút-hálózat jó lehetőséget kínál az elektromos kerékpárok és rollerek használatához, a gyors és kényelmes közlekedéshez.

forráss: kapos.hu videó

Az igényeket felmérve a jövőben újabb állomások kiépítését tervezik.

Ennyibe került

Ez a mostani az első elektromos “közbrigarendszer” az országban, de 23 várossal már tárgyalásokat folytatnak a kaposvári mintaprojekthez hasonló megvalósításról. A kaposvári fejlesztés 50 millió forintba került, ami számításaik szerint 3-5 éven belül megtérül, részben az éves kölcsönzési díjból, részben pedig a kerékpárokon elhelyezhető hirdetések bevételéből.

forráss: kapos.hu videó

Akár félórára is

A Kaposvár kártyával rendelkezők arra is feltölthetik az éves bérleti díjat, ez számukra nettó 3650 forint. Akinek nincs Kaposvár kártyája, annak 4500 forint az éves bérleti díj. Azoknak, akik alkalmanként fél óránál rövidebb ideig használják a kerékpárt vagy a rollert, egy évig nem kell újabb összeget feltölteniük a kártyájukat. A városba látogató turisták számára 15 ezer forint kaució mellett 1500 forint az egyszeri 3 órás használati díj.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top