Utazás

Október 23.: 4 szuper őszi gyalogtúra a hosszú hétvégére

Az október 23-án kezdődő őszi szünetre és hosszú hétvégére remek programokat szervezhetünk. Például egy klassz őszi gyalogtúrát.

Őszi gyalogtúra: Írottkő

A Kőszegi-hegység, és egyben a Dunántúl legmagasabb pontja a 883 méter magas Írottkő. A kilátó egyik része Magyarország, másik Ausztria területén fekszik. Tetejéről pazar kilátásban lehet részünk, jó időben a Fertő tóig és a Balatonig is ellátni. Könnyed, szuper aktív kikapcsolódási lehetőség az október 23-ai hosszú hétvégére.

koszeg.hu

koszeg.hu

Gyalogtúra a Pilisben

Pilis-hegység túraútjai a természetjárók nagy kedvencei, ahol különös erővel bír Dobogókő. A karsztos Pilis-hegységet sziklái, barlangjai, változatos növény- és állatvilága teszi vonzóvá ősszel is a kirándulók számára. Ha úgy döntötök, hogy az október 23-ai hosszú hétvégén ellátogattok erre a vidékre, akkor Dobogókőn kívül kár lenne kihagyni a Rám-szakadékot, a Holdvilág-árkot vagy a Ferenczy-sziklát.

Fotó: dobogoko.hu
Fotó: dobogoko.hu

Aktív kikapcsolódás a hosszú hétvégére: Dunakanyar, Visegrád

A Dunakanyar legszebb részén található Visegrád, ami a volt királyi palotával és a fellegvárral pazar látványt nyújt. A környékről indulnak a legszebb turistautak és gyalogtúrák a Visegrádi-hegység, a túlpartról pedig a Börzsöny belsejébe. Érdemes bakancsot húzni az október 23-ai hosszú hétvégén, mert fantasztikus panorámát nyújtó hegycsúcsok, vadregényes szurdokok tárulnak elénk.

Fotó: mostutazz.hu
Fotó: mostutazz.hu

Gyalogtúra Szilvásváradon

Az ország egyik legkedveltebb és talán legszebb turisztikai központja, Szilvásvárad. Itt található a Szalajka-völgy és a Fátyol-vízesés, a védett ősbükkös, a világhírű lipicai ménes és az istállóskői ősemberbarlang is. Ezeket a helyszíneket gyalog is bejárhatjuk, ami a hosszú hétvégére egy remek aktív program.

szilvasvarad.hu
szilvasvarad.hu

Olvass még több cikket október 23-áról itt, az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top