Utazás

Ausztráliába költözöm, nem könnyű az elindulás

Azt gondoltam, hogy írok egy kicsit arról, hogy milyen is ez az egész költözéses dolog érzelmileg. Merthogy nem csak móka és kacagás, ezt hadd mondjam el.

Az egyik az, ahogyan én élem meg. Elég fura érzés ez. Már nem itt teljesen, de még nem is ott, szóval elég sűrűn előfordul, hogy nem találom a helyemet és nem tudok magammal mit kezdeni. Mindamellett belengi a mindennapjaimat egy nagyon furcsa, búskomor, izgalommal átitatott öröm. Örülök, hogy megyek, vágom a centit, tervezgetek, pakolok, ismerkedek, utánanézek mindennek, aminek lehet, szereztem ausztrál szlengszótárt, meg street view-n sétálgatok leendő lakhelyemen. Közben minden nap belehalok kicsit a búcsúzásba.

Jobban szerettem volna, ha ez az egész hirtelen és fájdalommentesen történik, és max. 6 hónap után ocsúdok fel, amikor a St. Kildán iszom a jégbe hűtött chardonnay-t, hogy hupsz, ez már nem a mátrai borozó a Fő utcán. De nem így történik, és néha olyan érzés, mintha kivéreztetnének szépen lassan, aztán kidobnak majd Tullamarine-on, hogy csá, itt van egy porhüvely, egykor életvidám fiatal lány nagy ambíciókkal.

A folytatásért kattints a Grafoterápia caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top