Utazás

Botrányos beavatási szertartás a kínai repülőjáratokon

Botrányos beavatási szertartásokon kell átesniük a 30-50 órás utakon munkát vállaló légiutas-kísérőknek. A fedélzetek, ülések fölötti csomagtárolóba kell befeküdniük a stewardesseknek.

A Twitterhez hasonló WeChat közösségi portálon terjednek azok a fotók, amelyek a kínai légutas-kísérőket ábrázolják, amint a repülőgép utasterében, az ülések fölött elhelyezett csomagtárolókban fekszenek. A Kumning Airlines 30-50 órás repülőútjain újonnan munkát vállaló stewardessek egyfajta beavatási rituáléját ábrázolhatják a botrányos képek.

A beavatási gyakorlat állítólag évek óta bevett szokás a járatokon. A légiutas-kísérők inkább szó nélkül végigcsinálják a megalázó procedúrát, mint hogy elveszítsék a munkájukat. A légitársaság vizsgálatot indított az ügyben annak ellenére, hogy eddig egyetlen munkavállalójuk sem tett panaszt a beavatási ügyben. A cég hivatalosan is közzétette, elítéli dolgozói zaklatását, megfélemlítését.

Botrányos beavatási szertartása a kínai repülőjáratokon

További beavatás témájú cikkek az NLCafén

Forrás: BBC

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top