Utazás

Elárverezik Velence műkincseit

Többek közt Gustav Klimt és Marc Chagall festményeit árverezné el Velence új polgármestere, Luigi Brugnaro, hogy ezzel enyhítsen a város pénzzavarán.

A velencei tulajdonban álló műkincseket összesen 400 millió eurós kikiáltási áron bocsátanák árverésre. Közülük Gustav Klimt jelentős festménye, a Ce Pesaro galériában kiállított Judit 2 (Salome) becsértéke szerint egymaga 70 millió eurót (22 milliárd forintot) ér. Brugnaro polgármester szerint az árverésre szánt munkák nem kapcsolhatók Velence művészeihez és kulturális történetéhez.

Elárverezik Velence műkincseit

Gustav Klimt: Judith 2 (Salome), 1909 – részlet. Biztosan lesz rá vevő.

A polgármester mindenképpen el akarja kerülni a turistaadó bevezetését. Ennek érdekében azt is fontolgatja, hogy belépőt szedjenek a Szent Márk téren, illetve a Rialto negyedben. Az elmúlt években több műemlék palota eladására kényszerült rá Velence városa, a Fontego dei Tedeschit például a Benetton alakítja át bevásárlóközponttá.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top