Utazás

Így pusztul ki a borravaló

Örök kérdés, kinek és mennyi borravalót illik adni. Az Uber-sofőröknek például semennyit nem lehet.

A robbanásszerűen terjedő közösségi szolgáltatások használata során egyre inkább a háttérbe szorul a borravaló intézménye. Mivel itt eladó és vevő között nincsen közvetlen pénztranszfer, a vevők nem igazán szorgalmazzák a plusz juttatást, az eladók pedig gyakran el sem fogadhatják – írja az üzletrész.hu.

Peter Faris Washingtonban dolgozik az Ubernek és elégedetlen azzal a helyzettel, hogy akár mennyire  jól csinálja a dolgát, nem fogadhat el borravalót az utasoktól – írja a BBC Capital. Faris februárban indított mozgalmat az Uber-jatt  szabadságáért és bár 28 ezer támogatót gyűjtött eddig maga köré, munkaadója mindeddig nem is nyilvánított véleményt az ügyben.

Így pusztul ki a borravaló

Még megérjük, hogy kimegy a divatból?

Persze ami a sofőrnek hátrány, az a vevő számára nem feltétlenül az. A Uber Driver című blogon egy magyar Uber-sofőr írja le tapasztalatait, melynek lényege:  “Készpénzben nem adnak, máshogyan nem tudnak…”

A népszerű szállásbróker, az Airbnb szabályzata szintén bünteti a készpénzes tranzakciókat. Érveik szerint a cashban való fizetés kiszolgáltatottá teheti a vevőt, aki elégedettségét így az értékelés révén fejezheti ki.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top