Utazás

Brutál drágává válik Róma a turistáknak

Róma városa csökkenteni akarja a túlságosan nagy forgalmat a nevezetességek környékén. Az idegenforgalmi adó jelentős emelését tervezik jövő évtől.

200 euróról 1000 euróra emelné a legálisan dolgozni kívánó idegenvezetők által egy napra fizetendő illetéket Róma városának vezetése. Ez azt jelentené, hogy például egy 40 fős turistacsoport esetén vendégéjszakánként 33 eurós idegenforgalmi adót kellene fizetni fejenként.

2016 lesz az Örök Város jubileumi éve, ezért a város szeretné csökkenteni a forgalmi torlódásokat a nevezetességek, például a Colosseum vagy a Vatikán környékén.

Rómában drasztikusan megemelhetik az idegenforgalmi adót

Az Európai Turisztikai Egyesület (ETOA) máris tiltakozik a javaslat ellen. Álláspontjuk szerint ez az újabb költség Rómát kiszámíthatatlan és drága turistacélponttá teszi. Kifogásolják azt is, hogy a drasztikus emelés lehetőségét csak most jelentették be, így az utazási irodáknak rendkívül rövid idejük lenne arra, hogy az utazások árába belefoglalják a  többletköltségeket.

Az ETOA szerint nem az idegenforgalmi adót kellene emelni, hanem Róma közösségi közlekedését fejleszteni, ezzel megoldható lenne a forgalmi dugók problémája.

Forrás: Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top