Utazás

A világ legbonyolultabb kukoricalabirintusa

Az USA-ban található a világ legnagyobb és legbonyolultabb labirintusa, sokan annyira belekeverednek, hogy rendőri segítséget kell hívniuk ahhoz, hogy kijussanak.
A világ legbonyolultabb kukorica labirintusa

Az Egyesült Államokban népszerűek a kukoricatáblába rajzolt labirintusok. A mezőgazdasággal foglalkozó vidékeken ezzel múlatják az időt.
Az ember feje fölé magasodó kukoricák között pedig igencsak bonyolult megtalálni a kivezető helyes utat. Sokan ezért végső kétségbeesésükben a rendőrséghez fordulnak segítségért.
Californiában 25 hektáron található az a kukoricaföld, amelynek labirintusából a legjobban tájékozódók is csak több óra alatt jutnak ki.
A rendőrség minden alkalommal kellő komolysággal reagál a hívásokra, hiszen több órás kóválygás után könnyen pánikba esnek az emberek: nem találják a kiutat, és bármerre mennek mindenhol csak ugyanazt látják: kukoricát. Túlbecsülik saját képességeiket, a kukoricatábla méretét pedig alá-. A több órás keresgélésben érthető módon kimerülnek, és elvesztik az önkontrollt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top