Utazás

Vidám, családias kirándulás elektromos kisvonattal a Fertő tó körül

Turistákkal tömött elektromos kisvonatokat, dottókat manapság már rengeteg városban látni. Hogy miben mások ezektől a városnéző vonatoktól a Sebestyén család kisvonatai? Miben rejlik sikerességük? Milyen pluszprogramokat kínál István és családja? Az első kör után minden kérdésemre megkaptam a választ!

Önmagában a Fertő tó és az Eszterházy-kastély is óriási élmény, ha a kastély udvarára tévedünk, a párizsi versailles-i kastély miniváltozata tárul elénk. Mivel ismerős vagyok a környéken, a barátaim viszont nem, így egy elektromos kisvonattal, Dottóval jártuk be a Fertő tó vidékét.

  • A jármű szeles/csapadékos idő esetén átlátszó oldalponyvával szerelhető fel.
  • Az elektromos kisvonaton és a Dottón is van beépített médiarendszer.
  • A jegy ára attól függ, melyik programon szeretnénk részt venni, 600-6000 Ft között mozog.
  • A kastély körüli út 30-35 perc, A Hany Istók nyomában című kirándulás 2 óra, a Solar hajós kirándulás pedig 3,5 óra.
Sebestyén Andrásék egyik kis elektromos vonata. Fotó: eszterhaziexpress.hu
Sebestyén Istvánék egyik kisvonata – fotó: eszterhaziexpress.hu

Dotto = életérzés

Szerencsés vagyok, idén nyáron rengeteg helyre eljutottam, de messze nem éreztem magam annyira jól, mint Sebestyén Istvánék kisvonattúráján. Mindamellett, hogy rendkívül kedves családi vállalkozásról van szó, rengeteg élménnyel, a Fertő-parti falvak és a Fertő tó körül keringő legendákkal is gazdagodtam az utunk során. Különösen tetszett, hogy ott és akkor álltunk meg, amikor mi, utasok szerettünk volna. Rengeteg falvat jártunk be, de a Fertő–Hanság Nemzeti Park gyönyörű tájában is gyönyörködhettünk. Ami meglepett, hogy az autósok példamutató türelemmel vették, hogy egy lassúbb jármű halad előttük, amiről nem mellesleg turisták hada integet. Két falu között mi, utasok is jól töltöttük az időt, egyik szelfi követte a másikat, ahogy integetésből és a csapatkiáltásból sem volt hiány. A mai napig Dotto! felkiáltással köszönünk egymásnak a barátnőmmel. A nagy integetéseket és Dotto felkiáltásokat végül a Fertő-parti falvakban sem hanyagoltuk, az ott élők széles mosollyal, integetéssel köszöntötték a “bulis” csapatot.

Sebestyén András, és édesapja, István. A családban még egy fiú, András öccse is vezet, Tamás. A lányok pedig a háttérmunkát, foglalásokat bonyolítják.
Sebestyén István és fia, András. A családban András öccse, Tamás is vezet. A lányok a háttérmunkát, foglalásokat bonyolítják. – Fotó: eszterhaziexpress.hu

Dottóval földön és vízen

Fertődön 2014 tavasza óta szállítja utasait a Dotto, általában egészen október végéig. István és családja folyamatosan bővítik a programokat, a vendégek körében az Eszterházy-kastély körüli túra és a Hany Istók nyomában című kirándulás a legkedveltebb. Ezeken a programokon magyar és német idegenvezetés is zajlik a parkokról, épületekről, a kor szokásairól. Emellett Solar hajós kirándulásra is lehet jelentkezni, ahova Dotto motoros kisvonattal érkeznek a vendégek a Fertő tóhoz.

A túra nem ér véget a földön...Fotó:eszterhaziexpress.hu
A túra nem ér véget a földön… – fotó:eszterhaziexpress.hu

Iszonyat jó csapat, remek program, gyönyörű táj és élmény. Röviden így tudnám összefoglalni ezt az utamat. Beesteledett, mire visszaértünk a kiindulásunk helyszínére, ezért bónuszként István még a díszkivilágítást is felkapcsolta, így rivaldafényben, a sok kiabálástól kicsit rekedten és kicsit azért szomorúan búcsúztunk a Dottótól.

“Az egyik vendégünk a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanára volt. Ő azzal a korral foglalkozik, amikor az Eszterházyak éltek, mégis sikerült idegenvezetésünk során számára eddig ismeretlen információval szolgálni.” – Fotó: eszterhaziexpress.hu

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top