Utazás

Egyiptom: ahogy még nem láttad a Vörös-tengert

A Vörös-tengerben úszkálva talán nem is gondolnád, micsoda látványvilág tárulhat eléd néhány méterrel lejjebb. Nézz olyan fotókat, amilyeneket eddig még nem láttál.

Egyiptom szemet gyönyörködtető ókori látványosságai mellett a Vörös-tenger mérhetetlenül gazdag élővilágáról is híres. A tengerben úszkálva talán föl sem merül benned, milyen fantasztikus látvány tárul eléd néhány méterrel lejjebb. Pillants be Egyiptom tenger alatti világába, káprázatosan szép fotókat mutatunk.

1. Egyiptom: Sharm-el-Sheikh

Sharm-el-Sheikh igazi búvárparadicsom. Csodás zátonyok, korallszigetek találhatók a tengerben, mint a fotón látható Gordon-zátony.

Egyiptom: ahogy még nem láttad

2. Egyiptom: Dahab

A kis halászfalu tengerpartja közelében találhatók a legszebb és leghíresebb egyiptomi merülőhelyek. Rendkívül gazdag élőviláguk szemet gyönyörködtető. A fotón a tengerfenéken rejtőzködő ráját örökítettek meg.

Egyiptom: ahogy még nem láttad

3. Barlang a tenger mélyén

A Vörös-tenger mélye különleges barlangokat rejt Egyiptom közelében.

Egyiptom: ahogy még nem láttad

4. Káprázatos egyiptomi napfelkelte

A helyiek szerint érdemes napkeltekor kisétálni a tengerhez, a szerencsések ilyenkor delfineket is láthatnak.

Egyiptom: ahogy még nem láttad

5. A bohóchalak tényleg olyanok, mint a mesében

A vidám színekben pompázó apró bohóchalacskák üde színfoltot képviselnek a Vörös-tengerben.

Egyiptom: ahogy még nem láttad

6. Kristálytiszta víz Egyiptom partjainál

A Vörös-tenger különlegesen tiszta vize alkalmas a tengeri fotózáshoz is. Bár előfordulhat, hogy kicsit ijesztő lentről felpillantani.

Egyiptom: ahogy még nem láttad

7. A hajóroncsok a múltról mesélnek

A világháborúk idején elsüllyedt hajókat nem mozdítják el a tengerfenékről. A korallokkal, növényekkel benőtt roncsok a legkedveltebb búvármerülőhelyekké váltak.

Egyiptom: ahogy még nem láttad

8. A régmúlt is ott hever a tengerfenéken

Archeológusok szerint földrengés süllyeszthette el Kleopátra királynő palotáját. Kutatók a kilencvenes évek végén fedezték föl a tengerfenéken az épségben megmaradt királyi lakhelyet, a vörös gránitból készült oszlopokat, Ízisz szobrát, a képen látható szfinxet.

Egyiptom: ahogy még nem láttad

9. Sokakat vonz a rejtélyes blue hole

A Dahab partjainál található blue hole rendkívül vonzó merülőhely. Komoly felkészültséget igényel azoktól, akik megpróbálkoznak a mélybe merülni. Sajnos nem egy búvár veszítette el itt az életét vagy tűnt el nyomtalanul.

Egyiptom: ahogy még nem láttad

10. Hurghada partjainál sem ajánlott a vízbe ugrani

Hurghada a legkedveltebb üdülővárosok egyike. Különleges tengerpartján jólesik a nappali hőségben a Vörös-tengerben hűsölni. Vízbe ugrani azonban itt sem ajánlott!

Egyiptom: ahogy még nem láttad

Nézz gyönyörű videót az egyiptomi Vörös-tenger élővilágáról!

További cikkek tenger témában az NLCafén:

Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top