Utazás

Római nyaralás: 5 tipp, mit érdemes megnézned az örök városban

Rómát legalább egyszer mindenkinek látnia kell. Az örök város számtalan turisztikai látnivalót, lehetőséget tartogat. 5 tippünk is van, hogy mi az, amit mindenképpen érdemes megnézned, ha nyaralásodat az olasz fővárosba tervezed.

Olaszország fővárosa, Róma közkedvelt úti cél. Éppen ezért, ha a nyaralásodat ide tervezed, számolnod kell a turisták tömegével, a forgalmi dugókkal. Természetesen nem akarjuk elvenni a kedved az örök várostól, sőt tartogatunk számodra 5 tippet azokról a látványosságokról, melyeket Rómába érkezve mindenképpen érdemes megnézned.

Római nyaralás: 5 tipp, mit érdemes megnézned az örök városban

1. tipp: a római Borghese Galéria

A hatalmas és gyönyörű parkkal körbevett káprázatosan szép galériában olyan művészek festményeit nézheted meg, mint Raffaello, Tiziano, Caravaggio vagy épp Rubens.

2. tipp: a római Colosseum

Róma jelképe, a Colosseum tipikusan római, hiszen az ókori rómaiak építették először ezeket a hatalmas arénákat. Római nyaralásod kötelező látnivalója a csodálatos szépségben megmaradt komplexum.

3. tipp: a római katakombák

Nem is sejtenéd, hogy a római utcák alatt milyen látvány tárul eléd. Éppen ezért mindenképpen szánd rá az időt, és nézd meg Róma föld alatti katakombáit és kriptáit.

4. tipp: a római Trevi szökőkút

A különleges és egyben monumentális szökőkutat a 17. században építették a Poli Palota déli homlokzatára. Nevét három út (trivium) találkozásáról kapta. A gyönyörű Trevi szökőkút Európa egyik legnépszerűbb turisztikai látványossága.

5. tipp: Rómától elválaszthatatlan a Vatikán

A római Szent Márk téren tartja szokásos szerdai audenciáját Ferenc pápa, ha oly szerencsés vagy, hogy ott jártadkor láthatod az egyházi méltóságot és hallhatod beszédét, különleges élményben lehet részed akkor is, ha egyébként nem foglalkoztat a vallás.

További Rómával kapcsolatos cikkek az NLCafén:

Fotó: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top