Utazás

10 ingyenes program a Balatonnál, amit ne hagyj ki a nyáron

A Balatonnál nem csak strandolni jó. Nyáron számos egyéb programból válogathatunk, aminek egy része ráadásul ingyenes.

Jazz és Balcsi

Szemesi Jazzudvar, Balatonszemes, június 26-től egész nyáron péntekenként
A dzsesszt nemcsak füstös klubokban, hanem jó levegőn, egy kellemes, szúnyogcsípésekkel tarkított balatoni estén is lehet élvezni, sőt kell is. Péntekenként a hazai dzsesszélet húzónevei (Kozma Orsi Quartet, Budapest Jazz Orchestra, Balázs Elemér Group, Trió Midnight…) lépnek fel. Kívánhatnánk-e az egész napos strandolás után kellemesebb levezetést?

Kozma Orsi Quartet
Kozma Orsi Quartet

Gyorsuló hajósok a tavon

II. Sárkányhajó Gyorsulási Bajnokság, Balatonföldvár, június 27.
A sárkányhajózás nemcsak sport, hanem közösségépítő tevékenység, mivel egy ilyen vízi járművet tucatnyinál is több ember hajt. Ezért is lesz jó móka június végén Balatonföldvárra menni, mivel aznap öt órán keresztül gyorsulnak és versenyeznek a sárkányhajósok, ami mind résztvevő versenyzőként, mind nézőként nem kis élmény.

Jógázás Paloznakon

VII. Paloznaki Jógahétvége, július 3–5.
Testi-lelki felfrissülésre nemcsak strandolással, hanem jógázással is szert tehetünk, és ennél itthon kevés jobb helyszínt lehet találni a Balaton szomszédságánál. Előadások a vegetáriánus életmódról és a jógafilozófiáról, családi programok, valamint a helyszínen kapható vega menü is gondoskodik a jógázók kiegyensúlyozottságáról három napon át.

10 ingyenes program a Balatonnál, amit ne hagyj ki a nyáron

Erő és izom

Erős emberek versenye, Vonyarcvashegy, július 5.
Azt egyelőre nem tudjuk, hogy Fekete Laci is feltűnik-e a vonyarcvashegyi eseményen, de ha ő távol is marad, az biztos, hogy erős férfiak fognak farönköt nyomni, gumit forgatni és gigantikus koffereket cipelni. A leírás szerint olyan számok is lesznek még, mint az oldalkitartás, a malomkő, a zsák vagy a kovácsüllő. Hogy ezek pontosan micsodák, tőlem senki ne kérdezze, mert nem vagyok erős ember, de biztosan jó móka lesz szurkolni a hőségben erőlködőknek.

Ultizás és fröccs

Csopaki fröccsfesztivál és ultiparti, július 9–12.
Az ultizás és a fröccsözés nem éppen családi nyaraláshoz való program, de ettől még senki nem vitathatja el a létjogosultságukat, pláne ebben a kombinációban. Ha valaki nem elégszik meg a jóféle csopaki borokkal és az ultizás nyújtotta élvezetekkel, azokat kézművesvásár, különféle gasztroprogramok és könnyűzenei koncertek is várják. Fellépőlistát még nem találtam, de a lényeg úgyis a fröccs, nem?

Fotó: csopak.hu
Fotó: csopak.hu

Unplugged a javából

Unplugged szombat, Lovas, augusztus 1.
Egyfajta mini utcazene-fesztivál lesz augusztus elején Lovason, ahol tehetséges, de még nem ismert zenekarok játszanak unplugged a Millenniumi Parkban. A rendezvény célja az élőzene népszerűsítése, ha pedig még egy üveg borocskát is magunkkal viszünk, garantált a jókedv és az együtt éneklés.

Süsü a tónál

V. Balatonszárszói Sárkányfesztivál, július 25. – augusztus 2.
Balatonszárszón majd egy héten át minden a sárkányok – és közülük is főképp Csukás István teremtménye, Süsü – körül forog. Mesejátékok, gyerekprogramok, találkozás Csukás mesehőseivel, valamint a Fabula együttes koncertje is lesz, már ha a sárkányok nem ijednek meg az értük rajongó tömegnyi gyerektől.

10 ingyenes program a Balatonnál, amit ne hagyj ki a nyáron

Moszkviccsal száguldozás gyerekeknek

Pedálos Moszkvics Világbajnokság, Vonyarcvashegy, augusztus 1.
Végre egy igazán egyedi program gyerekeknek, és egyben ideális ahhoz is, hogy a gyorshajtás élvezete már egészen korán a gyerekek vérébe ivódjon. A szervezők 5-6-7 éves gyerekek jelentkezését várják. Nevezési díj nincs, csak a vegytiszta pedálos száguldás, és persze a leggyorsabb kupát is kap.

Jönnek a lovak Gyenesdiáson

Festetics Vágta, Gyenesdiás, augusztus 15–16.
Ha a fővárosban nincs kedvünk az óriási tömeghez a Nemzeti Vágtán, látogassunk el a gyenesdiási előfutamra, ahol nagyjából ugyanazt kapjuk, csak kicsiben és jobb levegőn. A futamok mellett lesz solymász- és lovasbemutató, idomítás, az ínyencek kedvéért pedig Varga Miklós is fellép. Mibe, hogy elénekli majd az Európát?

Fotó: vagta.hu
Fotó: vagta.hu

Egy nagy, közös harcsázás

III. Fonyódi Harcsafesztivál, szeptember 4–6.
Azt még innen nézve nem tudom, hogy szeptember elején milyen lesz a Balaton vize, viszont Fonyódra ígyis-úgyis érdemes ellátogatni, ha harcsapaprikást, káposztás harcsát, harcsahalászlevet, harcsapetyeket, harcsacsipszet, netán roston sült harcsaszeletet ennénk. Ha meg közben a harcsahalászat és a zenés műsorok is érdekelnek, akkor nyert ügyünk van, ha meg nem, akkor csak eszel egy jót és hazamész. A rendezvény ingyenes, a harcsa nem.

Fotó: Fonyódi harcsafesztivál Facebook
Fotó: Fonyódi harcsafesztivál, Facebook

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top