Utazás

Most foglalnál pünkösdre? Már bebuktad a szállodát

Megteltek a belföldi szállodák a háromnapos pünkösdi hosszú hétvégére. A frekventáltabb üdülőhelyek szállodáiban már alig van szabad hely pünkösdre.

Pünkösd hosszú hétvégéje elsősorban a vidéki wellness-szállodák számára jelent jó üzletmenetet, magasabb foglaltságot – jellemzően magyar vendégeket várnak. Az időjárás csak az utolsó pillanatban foglalni akarókat térítheti el az utazástól.

Visegrádon nagy lesz a forgalom a hosszú hétvégén, a legtöbb vendéglátóhely kiemelt árakkal adta ki szobáit. A Zala megyei Hévíz és Alsópáhok is kedvező foglaltsági adatokról számolt be, az átlagos kihasználtság ott 90 százalékos. Az utolsó pillanatban foglalóknak még tudnak helyet biztosítani, a hároméjszakás csomagokat itt is kiemelt áron adják.

Most foglalnál Pünkösdre? Már bebuktad a szállodát

Pünkösd: kaszálnak a szállodák

Debrecenben rekordközeli eredményt hozott a pünkösdi hosszú hétvége. Az azt megelőző, illetve követő napokra is 90 százalék feletti a foglaltság. Pünkösdkor az idén először lesz telt ház, tavaly 70 százalékos volt a hotelek telítettsége.

Hajdúszoboszlón gyenge üzletmenetről számoltak be a szállodák, a hotelek telítettsége alig haladja meg az 50 százalékot, amiben az időjárásnak is szerepe lehet. Sárvár és Bükfürdő wellness-szállodáiban is 90 százalékos a foglaltság, csupán néhány szabad hely van még.

Most foglalnál Pünkösdre? Már bebuktad a szállodát

Amúgy a SZÉP-kártyákra 2013-ban feltöltött pénzt május 31-ig lehet elkölteni, erre a kártyakibocsátók és a szolgáltatók is több fórumon figyelmeztettek az elmúlt hetekben. Az idén még egy alkalommal lesz háromnapos hosszú hétvége: október 23. ugyanis péntekre fog esni.

Pünkösdi programtippek az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top