Utazás

Borús időjárás: kettős fronthatás, szélvihar, jégeső

Nincs jó hírünk: marad a borongós időjárás szélviharral, esővel. Ráadásul több megyében másodfokú figyelmeztetés van érvényben.

Csütörtökön egész nap erősen felhős, borult lesz az ég. Közérzetünket tovább ronthatja a kettős fronthatás, így a szomorkás időjárás mellett a fejünk is fájhat. Az ország keleti részén élők szerencsésebbek, ott várhatóan a nap is kisüt hosszabb-rövidebb időre. Viszont eső többfelé is előfordulhat – írja az időkép.hu. A Tiszántúlon élők heves záporokra, zivatarokra számíthatnak. Arrafelé jégeső is lehet, így jobb felkészülni a változékony időjárásra.

S ha még az előzőek nem szegték kedvünket, itt az újabb kevésbé jó hír: nyugaton jelentős lehűlés várható. Akár 13-15 fokig is csökkenhet a hőmérséklet. A keleti országrész lakói a hőmérséklet tekintetében is kegyeltebbek: ott akár 28 fokig is felszalad a hőmérő higanyszála.

Rossz kilátások az időjárásban: kettős fronthatás, szélvihar, jégeső Fotó: MTI

A várható heves zivatarok és a felhőszakadás veszélye miatt csütörtökön nyolc megyére másodfokú, négy megyére és a fővárosra elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében másodfokú figyelmeztetés van érvényben – ezeken a helyeken csütörtökön is lehetnek heves zivatarok, akár 90 kilométeresnél is erősebb széllel és jégesővel. Néhol rövid idő alatt akár 50 milliméternél is több csapadék hullhat.

Mi azért ne boruljunk be az időjárással: öltözzünk színesbe, keressük mindenütt a szépséget. Reméljük, nemsokára újra kisüt a nap, és visszatér a jó idő. Addig is egy kis kedvcsináló:

Rossz kilátások az időjárásban: kettős fronthatás, szélvihar, jégeső Fotó: MTI

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top