Utazás

Magyar cég segít légitársaságok károsultjainak

Egyre sikeresebb az a magyar startup, amely átvállalja az utasoktól a légitársaságokkal kapcsolatos kártérítési ügyek intézését.

Sikeres magyarországi próbaműködése után európai terjeszkedésbe kezd a légi utasok jogainak érvényesítésére alapított Flight Refund Kft. A szolgáltatásuk valóban hiánypótló, hiszen egy kártérítési ügy rengeteg ügyintézést és jogi ismereteket is igényel, ez pedig az utasok többségének nehézséget jelent.

Forrás: Pinterest
Forrás: Pinterest

A cég a közép- és kelet-európai régión belül elsőként Magyarországon indított a légi utasok jogainak érvényesítését segítő szolgáltatást. Bármely EU-n belüli légitársaság járatának több mint 3 órás késése, váratlan törlése, vagy a túlfoglaláskor előforduló beszállás megtagadása esetén a Flight Refund átvállalja a kártérítési folyamat lebonyolítását a kárt szenvedett utazóktól, akiknek ilyen esetekben kártérítés járhat. Mindehhez csak egy adatlapot kell kitölteni. A bejelentés és a kártalanítási folyamat az utas részéről kockázatmentes, mivel kizárólag sikeres végkimenetel esetén kell sikerdíjat fizetnie. A kártérítés mértéke különböző feltételektől függően, akár 600 euró is lehet utasonként. Ez egy négytagú család esetében akár félmillió forintot is jelenthet, készpénzben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top