Utazás

Mától jobb lesz itthon vonatozni

Vasárnaptól megváltozik a vasúti menetrend, amelyet a MÁV közlése szerint rövidebb menetidő, új, közvetlen összeköttetések és sűrűbb vonatközlekedés jellemez.

Jelentős változásokat vezetnek be a hazai vonatközlekedésben – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az MTI-vel. Sok vonalon a menetidőt drasztikusan csökkentik, és kiemelt figyelmet fordítanak a Budapest és vidéki városok között ingázó diákokra. Vasárnaptól gyorsabban lehet majd eljutni a fővárosból Bajára, Sátoraljaújhelyre és Székesfehérvárra, hétvégenként Pécsre is. Az egyetemisták számára pedig sűrítik a járatokat a Szeged–Budapest vonalon.

A külföldre utazóknak is új könnyebbségeket vezetnek be. Mostantól a keleti országrészből átszállás nélkül lehet utazni Bécsbe, és ismét lesz közvetlen járat Budapestről Szófiába és Ljubljanába. Nyáron pedig heti háromszor indul majd átszállás nélküli vonat Splitbe.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top