Utazás

Magyar srác az év legjobb városi fotósa

Magyar egyetemistát választottak 2014 legjobb városi fotósává a CBRE nemzetközi pályázatán. Simó Szabolcs a Karácsonyi fényvillamos című képével a 16–25 évesek között végzett az első helyen – írja az Origo.

A rangos elismerés természetesen Simó Szabolcs munkáját dicséri, de jelentősége az országimázs szempontjából sem elhanyagolható. A CBRE pályázatán ugyanis a zsűri tagjai napszakok szerint is kategorizálják a beérkezett fotókat, így a 24 órás összeállításban Budapest kifejezetten előnyös, fényárban úszó arcát mutatja.

“Berkecz Zoltánnal minden évben újra nekivágunk a hideg téli estéknek, hogy valami újat tudjunk kihozni a már oly sokszor lefotózott – és a külföldiek számára jobbára még mindig ismeretlen – karácsonyi fényvillamosból. A nyertes fotót is az egyik ilyen séta alkalmával készítettem tavaly decemberben” – nyilatkozta a fiatal srác az Origónak.

Magyar srác az év legjobb városi fotósa

Most már nemcsak a szembejövő villamosra figyelt, hanem a város nevezetességeit is igyekezett kiemelni: a Lánchíd és a budai rakpart éppen annyira a koncepció része, mint a villamos. Innentől már csak a menetrendet kellett figyelnie, és ha sikerült jól időzítenie, akkor a tizenhárom másodperces exponálást követően valóban fénnyé alakult a villamos.

Simó Szabolcs a környezettan szak elvégzése után jelenleg a “tudománykommunikáció a természettudományban” mesterképzés másodéves hallgatója, de a fotózás már nem csupán hobbi számára.

Aki még több fotóra kíváncsi, annak érdemes belelapoznia Simó Szabolcs portfóliójába!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top