Utazás

Franciaországba ősszel érdemes menni!

Sokak szerint ez az időszak a legszebb Galliában. A legtöbb utazó ősszel hazatér, vagy visszamegy dolgozni, miután vége a nyári szünetnek; számos tulajdonos bezárja az üdülőhelyeken a szállodáit és várja, hogy kezdetét vegye majd a jövő évi "szezon". De a hozzáértő utazók és azok, akik szabadon megválaszthatják a saját időpontjaikat, gyakran az őszt tartják a legalkalmasabbnak arra, hogy utazásra induljanak.

Augusztus utolsó hétvégéje után a legtöbb nyaralóhely Franciaországban hirtelen üresnek tűnik. Megkezdődik az iskola szeptember elején, és az üzleti élet is új lendületre kap. Párizs ismét tele lesz párizsiakkal, a francia vidékre is visszatérnek a helyi lakosok és azok, akik elvándoroltak a városból, mert vagy nyugdíjba vonultak, vagy lassabb ütemű életre vágytak.

Franciaországba ősszel érdemes menni!

Franciaországban a nyár hivatalosan nem ér véget az őszi napéjegyenlőségig, azaz szeptember 21-ig. Azok számára, akik szabadon rendelkezhetnek az idejükkel, az ősz az egyik legjobb időszak, hogy ellátogassanak Franciaországba. Az ország déli felében kellemesen meleg az idő, sőt időnként forró.  Szeptember és október nem a legcsapadékosabb hónapjai az évnek, és a vidék is gyönyörű látványt nyújt az őszi színekben pompázva. A Földközi-tenger és az Atlanti-óceán vize általában elég meleg marad az úszáshoz egészen október végéig, és azoknak, akik szeretnek kerékpározni vagy túrázni, nagy sétákat tenni, az idő csaknem tökéletes: nem túl meleg, és nem is túl hideg.

Franciaországba ősszel érdemes menni!

A túrázók, kirándulók, természetbarátok és más látogatók, akik nyugalmat és pihenést keresnek, szeptember végétől november elejéig jól teszik, ha felfedezik a vidéki Franciaországot, különösen az ország déli felét. A legtöbb hegyvidéki terület már hamar őszi színekben pompázik, míg a délnyugat-franciaországi síkságokon és a Földközi-tenger mellékén az ősz sokáig várat magára.

Még több infó és kép a Kalandozó magyarok blogon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top