Utazás

5 titkos, kísérteties hely Londonban

Élet a Big Benen túl!

1. A Cabinet War Rooms (föld alatti hadműveleti központ)
Innen irányította Churchill és kormánya a II. világháború hadműveleteit. A falakra ragasztott különböző térképeken több ezer apró gombostűnyom – félelmetes még belegondolni is, hogy minden egyes apró lyuk történeteket és titkokat rejt.

5 titkos, kísérteties hely Londonban

2. Paddock Bunker
Ez lett volna Churchill másodlagos föld alatti főhadiszállása arra az esetre, ha a Cabinet War Roomsot behatolás vagy bombatámadás éri. Itt 50 szoba van, a teljes kormány és a 150 fős személyzet is elfért volna, még egy BBC-stúdiót is kialakítottak. Végül Churchill nem találta megfelelőnek, részben talán azért, mert az illemhelyeket teljesen kifelejtették. Napjainkban úgy néz ki, mint egy horrorfilm színhelye, és valóban, számos horrorfilmet forgattak már odalent.

3. A Chislehurst Caves barlangrendszer
Ezeket a barlangokat a római korban eredetileg mészkőbányaként használták, innen nyerték ki az alapanyagot a pazar épületek és fürdők építéséhez. A munkálatok áldozatául esettek szellemeit többen látni vélték. 1957-ben egy brit lap 5 font jutalmat ígért annak, aki egy éjszakát eltölt a barlangban. Bár sokan jelentkeztek, végül csak nyolcan teljesítették a kihívást.

5 titkos, kísérteties hely Londonban

4. Aldwych Station
Egy használaton kívüli földalattiállomás London szívében. Bizonyára több millió ember sétál el mellette minden nap, és nem is sejtik, hogy ott rejtőzik.

5 titkos, kísérteties hely Londonban

5. West Norwood temető
Ez a viktoriánus katakomba igazán kísérteties hely, hiszen egy körülbelül 1300 koporsót őrző sírboltba ereszkedtünk alá. A viktoriánus korban jellemzően a halál megszállottjai voltak az emberek: például portré stílusú fényképeket készítettek halott szeretteikről, és kiakasztották azokat a falra.

5 titkos, kísérteties hely Londonban

Forrás: “Titkok és rejtélyek: London” című műsor. Premier: október 4. szombat este, a Travel Channel műsorán

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top