Utazás

Mentsd az esőerdőt! – üzeni Gizella néni pólója

Megpillantottam Gizella nénit a Bikás parknál, ahogy lassan csoszogott haza kora délután a boltból, húzta a kis kocsiját maga mellett. Görnyedt hátával a földet nézte. Honnan van neki "Save the Amazon" Greenpeace-pólója? – gondoltam...

Odaléptem hozzá: – Segíthetek? – Igen – jött a válasz. De ezen a rövid úton, amíg a házuk előtti padhoz kísértem, mégis (úgy fél óra alatt) többet kaptam tőle, mint választ az előző kérdésemre.

Mentsd az esőerdőt - üzeni Gizella néni pólója

– 78 éves vagyok – mondta. Mesélt arról, hogy lecsót főzött tegnap, és ma is van még egy kicsi belőle, azt megeszi, ha hazaér. Az egyik szemére vak. Nem tud cipőt húzni a lábára, mert puffadt, ezért papucsban jár. Még belegondolni is borzasztó volt, amikor átkeltünk a zebrán, hogy ő minden bevásárlásnál megteszi ezt az utat. (A negyedéig jutottunk a zebrának, amikor a lámpa pirosra váltott. Innen már csak az autósok türelmében bízhattunk.)

Erősen kapaszkodott a csuklómba, amíg mesélt. – Egyedül élek, a lányom és a férjem is meghalt már. De azért a szomszédaim sokszor rám néznek. – És tessék mondani, szokott járni ki Önhöz az orvos? – kérdem. – Nem, csak felírja, ami kell, és elmegyek a gyógyszertárba érte. De múltkor is ott kellett hagynom ötöt, mert nem volt rá pénzem. Kell enni is – így ő….

Tudj meg többet a néniről a Zacc blogon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top