Utazás

Ezek a világ legveszélyesebb hídjai

Látványosak, hosszúak, és magasan vannak. Ha tériszonyos vagy, inkább kerüld el őket. Íme, a világ 10 legveszélyesebb hídja!

1. Langkawi Sky-híd

A Langkawi Sky Bridge egy 410 láb magasságban ívelő gyalogos ferdekábeles híd Malajziában, az 500 millió éves Mount Mat Cincang tetején. A híd a turisták számára 2005-ben nyílt meg, 360 fokos kilátás nyílik róla a Langkawi-szigetekre és az Andamán-tengerre. 2000 méter tengerszint feletti magasságban található, és kevesebb, mint hat méter széles.

A világ legveszélyesebb hídjai

2. Puente de Ojuela

A Puente de Ojuela függőhíd, az egyetlen “túlélője” a kihalt Ojuela városának. A hely a 20. század elején vált szellemvárossá, miután az ércforrások a környékén kimerültek. A hidat a híres Roebling testvérpár tervezte, akik a Brooklyn-hidat is.. A 984 méter hosszú függőhíd Észak-Mexikóban található, 1991-ben helyreállították a turisták számára.

 

A világ legveszélyesebb hídjai

3. Sidu River Bridge

A Sidu River Bridge 4009 méter hosszú függőhíd, a Szecsuán-medencében a Sidu folyó felett ível át, felváltotta a régebbi Royal Gorge-hidat. Ez a legmagasabb híd a világon. Yeasanguan városa közelében, Kínában találjuk, körülbelül 1640 méter magasságban a szurdok aljától számítva.

A világ legveszélyesebb hídjai

Nézd meg a többi hidat is a Lótusz blogon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top