Utazás

Nyaralj luxus módra otthonról!

Kreatív ötlettel rukkolt elő a világ legnagyobb tengerjáró hajójának csapata: a számítógép előtt ülve "nyaraltatják meg" a pihenni vágyókat extrém programokkal.

Karibi próbautazás a fotelból

Az Allure of the Seas névre hallgató, gigaméretű tengerjáróra mostantól bárki virtuális jegyet válthat ingyen, és körsétát tehet rajta tengeribetegség nélkül. A Google Street View segítségével online turistákká válhatunk: a kanapén ücsörögve, számítógépen vagy okostelefonon keresztül nézhetünk körbe a fedélzeten, bebarangolhatjuk a hajó belsejét, és szimulátorok segítségével kipróbálhatjuk a hajón elérhető különböző extrém programokat is, például a szörfpályát vagy a jégtáncot.

A közel 1200 láb hosszú és 223 tonna súlyú úszó monstrum igazi bevásárlóutcákat, parkokat, uszodát és rengeteg különböző stílusú éttermet rejt magában. Az 5400 férőhelyes tengerjárón vízi színház is található, amelynek műsorait szintén láthatjuk a monitoron át is.

Van az a pénz?

Az ötlet kidolgozói abban bíznak, hogy a virtuális nyaralás hatására egyre többen kapnak majd kedvet ahhoz, hogy valójában is befizessenek a luxusutazásra. Kérdés, hogy az embereket a kedvük vagy a pénztárcájuk tartja-e inkább vissza a páratlan élménytől? Nektek mennyit érne meg mindez?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top