Utazás

Íme, a 9 legcsodálatosabb görög sziget!

Görögország – napfény, csodás színek, isteni ízek! Ahol mindenki megtalálhatja számítását akkor is, ha pihenni szeretne a tengerparton, és akkor is, ha antik romokat csodálni érkezik, vagy a Mamma Mia! forgatási helyszínét meglátogatni. Bloggerünk összegyűjtötte Görögország legszebb szigeteit.

Thassos nemcsak Görögország legészakabbra fekvő szigete (ezáltal nagyon kellemes a klímája), hanem a legzöldebb is. A majdnem kör alakú Thassos 25 km hosszú és 22 km széles, középső részét hegyek alkotják, tele fenyvesekkel, pineaerdőkkel, szelídgesztenye- és platánfaligetekkel. Fürdésre alkalmas öblöket, kiépített strandokat (homokostól sziklásig mindenféle) és ókori romokat találunk itt. Egy természetes, kristálytiszta és türkiz vizű úszómedence fekszik a parton. Ezt a kis természeti csodát, Giolat Astris faluban fedezhetjük fel, néhány kilométerre Limenariától a sziget déli részén.

Íme a 9 legcsodálatosabb görög sziget!

Skopelos Skiathos és Alonissos között fekszik, meglehetősen közel hozzájuk. A gyönyörű táj, a festői homokos vagy kavicsos strandok, a zöldellő fenyőfák, a tiszta türkizkék víz  és a gyönyörű napsütéses idő Skopelost ideális esküvői célponttá teszik. Az egész sziget tele van régi, hagyományos templomokkal és lenyűgöző bizánci kolostorokkal, de a Mamma Mia! óta a legnépszerűbb, a legtökéletesebb kápolna az Ai yiannis a Kastri. Ahogy a filmben láthattuk, egy szikla tetejére épült, ahonnan lenyűgöző a kilátás az Égei-tengerre.

Íme a 9 legcsodálatosabb görög sziget!

Ano Koufonissia egyike a kisebb szigeteknek Naxos szomszédságában. A sziklás partszakaszon sétálva számos barlangot láthatunk, és rácsodálkozhatunk a mindenütt kristálytiszta, türkizkék vízre. A sziget északkeleti részén találhatjuk Porit, egy aranyló homokkal borított öblöt, ami szörfösök kedvelt paradicsoma. Innen nem messze Thassos szigetéhez hasonló természetes úszómedencére bukkanhatunk, a különbség csak annyi, hogy itt kettő is van belőle.

Íme a 9 legcsodálatosabb görög sziget!

Még több meseszép görög szigetet az Egy csepp Európa blogon találhatsz!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top