Utazás

Lenyűgöző zuhatagok a nagyvilágban

A méretük, az erejük, a szépségük páratlan, semmihez sem hasonlítható. Egymástól is különböznek, kizárólag önmagukhoz mérhetők. A lezúduló víztömeg mennyisége vagy a magasság, ahonnan a mélybe zuhan, mindössze érdekes adat lehet a monumentális látvány mellett. Következzék néhány gyönyörű zuhatag a világ minden tájáról!

Talán van, aki emlékszik a következő szavakra a Shirley Valentine című filmből: “Tévedés, amit sokan állítanak, hogy a Niagara-vízesés a legmagasabb. Mert ténykérdés, hogy az Angel-vízesés a legmagasabb.” És bizony ez így is van. A 979 méter magas venezuelai természeti csoda az Auyan-Tepui magaslatról zuhan alá az Ördög-szurdokba a Churun folyóból.

Lenyűgöző zuhatagok a nagyvilágban

Emerald Pool (Smaragd medencének fordíthatnánk) Szlovéniában található, a Triglav Nemzeti Parkban, a 60 méter magas Savica – vízesés része. A képen tökéletesen látható, miért is kapta ez a varázslatos hely a nevét.

Lenyűgöző zuhatagok a nagyvilágban

Gasadalur Vágar nyugati oldalán található (egyike a  Feröer-szigetek 18 tagjának, amelyek Dánia részét képezik). Van egy csodálatos vízesés közvetlenül a falu alatt, amely a fotósok kedvence. A falut már az elnéptelenedés veszélye fenyegette,  hiszen járható utak híján el volt vágva mindentől, azonban 2004-ben alagutat vájtak a hegyekbe.

Lenyűgöző zuhatagok a nagyvilágban

Nézd meg a többi lenyűgöző vízesést is! A teljes cikket a Kalandozó magyarok blogon találod!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top